donderdag 5 maart 2015

LCHF Lage koolhydraten meer vet

LCHF
LCHF betekent lage koolhydraten meer vet. Low Carbs High Fat.
Er zijn namelijk drie voedingsstoffen eiwitten, vetten en koolhydraten waar de mens op leeft. Natuurlijk ook nog vitaminen en mineralen, maar daar hebben  we het voor het gemak niet over.
Als er gezegd wordt dat de vetten verminderd moeten worden, blijft en niet veel anders over dan eiwitten en koolhydraten.
Eiwitten wil je niet te veel verhogen want dat geeft problemen, dus worden de koolhydraten als vanzelfsprekend verhoogd.
Zie de gezondheidsdriehoek, waar de granen een grote portie toebedeeld hebben gekregen.

De nieuwe opvatting over gezond afvallen wil juist die koolhydraten sterk verminderen, en blijft er dus niet veel anders over dan eiwitten en vetten.

Denk aan de vroegere Eskimo’s, die alle organen en blubber van een  zeehond aten en het 
magere vlees, de mooie biefstuk zeg maar, aan hun honden gaven.
In die organen zaten genoeg koolhydraten en vitaminen maar vooral vet om de kou en het harde leven aan te kunnen.
Nu ze ook winkels in de buurt hebben met ingevlogen verpakte voeding, behoren ze tot de groep mensen met het hoogst aantal diabeten 2.

Vroeger vingen de Canadese Indianen in het voorjaar scholen hele kleine visjes, die net als de zalm de rivieren op zwommen.
Die visjes werden geperst voor hun kostbare olie, dat het hele jaar door gebruikt werd bij het voedsel.

Wanneer ze vóór de winter de vette kariboes slachtten, sneden ze het vlees in kleine stukjes. Deden dit samen met het vet in de huid van een dier en naaiden het geheel dicht.
Deze buidels waren net te dragen door vrouwen tijdens hun trektochten en de inhoud bleef maanden goed.
Zo hoefden ze niet elke dag te gaan jagen. 
Ze leefden dus hoofdzakelijk op vet.

Dokter Jay Wortman hielp een groep Indianen, First Nations People worden ze in Canada genoemd, van hun diabetes 2 af door hun weer het  dieet van hun voorouders te laten eten:


Voor mensen die gezond oud willen worden, zou de volgende pagina op de aanrecht moeten staan.


LCHF voor beginners                     www.dietdoctor.com

Bijgewerkt 25 okt. 2013

Wilt u echt voedsel eten, zoveel u maar wilt, en uw gezondheid en gewicht
verbeteren? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar LCHF (Low Carb, High Fat - Weinig Koolhydraten, Veel Vet) is een methode die daartoe al 150 jaar wordt gebruikt. Er is nu wetenschappelijk bewijs  dat het werkt. U hoeft uzelf niet te wegen of calorin te tellen en u hoeft geen "maaltijdvervangers" of pillen tot u te nemen. Gewoon echt eten met uw gezond verstand. En al het advies hieronder is 100 procent gratis.



Inhoud


1. Introductie
2. Dieetadvies (in 20 talen)
3. Theorie
4. Tips en recepten
5. Kookboeken en meer




Introductie




Een LCHF dieet betekent dat u minder koolhydraten eet en meer vet.
Het belangrijkste is dat u uw inname van suiker en zetmeel beperkt. U kunt eten totdat u verzadigd bent - en toch afvallen.
Een aantal recente hoogwaardige wetenschappelijke studies toont aan dat LCHF het makkelijker maakt om zowel gewicht te verliezen als ook uw bloedsuikerspiegel te normaliseren. En dat is nog maar het begin.



De basis
    Eet: vlees, vis, eieren, groenten die boven de grond groeien en natuurlijke vetten (zoals roomboter).
    Vermijd: suiker en zetmeelrijke voedingsmiddelen (zoals brood, pasta, rijst en aardappelen).


Eet wanneer u honger heeft en totdat u verzadigd bent. Zo eenvoudig is het. U hoeft geen calorin te tellen of uw eten te wegen. En laat vetarme Echte voeding. Voeg wat goede vetten toe (zoals roomboter).


Er zijn goede redenen waarom LCHF werkt. Wanneer u voorkomt dat u suiker en zetmeel eet, stabiliseert uw bloedsuikerspiegel en de niveaus van het vetopslaghormoon insuline zullen dalen. Uw vetverbranding verhoogt en dit maakt dat zich u zich meer verzadigd voelt.

Noot voor diabetici
          Het vermijden van koolhydraten vermindert uw behoefte aan bloedsuikerspiegel verlagende medicijnen. Het vasthouden aan dezelfde dosis insuline kan dan resulteren in hypoglykemie (te lage bloedsuikerspiegel). U moet uw bloedsuikerspiegel vaak testen wanneer u met dit dieet begint en uw medicatie vervolgens in overeenstemming aanpassen (verlagen). Dit zou idealiter moeten gebeuren met de hulp van een deskundig arts. Als u gezond bent of enkel via dieet of Metformine voor diabetes behandeld wordt, dan is er geen risico op hypoglykemie.


Volledige pagina in het Nederlands














Geen opmerkingen:

Een reactie posten